Omlós bögrés diós sütemény

| Hozzávalók:
4 ek. zsír1/2 bögre cukor (2,5 dl a bögre)2 tojás3 ek. lekvár1 cs. sütőpor2 bögre liszt1 bögre tejcitrom reszelt héjadarabolt dió | 
| Elkészítési idő: | 45 perc | Fogyókúrás: | igen |  
| Költség: | 500-1000 FT | Vegetáriánus: | igen |  
| Adagok: | 6 főre | Gluténmentes: | nem |  
| Nehézség: | Nagyon egyszerű | Laktózmentes: | nem |  
 | 
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a dió kivételével, egy tálban jól összedolgozzuk. A masszát egy közepes nagyságú, kikent, lisztezett tepsibe öntjük.(használhatunk sütőpapírt is) A tetejét jól megszórjuk a dióval.
180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A tepsibe hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én Norbi lisztből, nyírfacukorból, és diétás lekvárból készítettem, a mennyiségen nem változtattam.
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!
![]()