Omlós, vaníliás holdak
Hozzávalók:(40-45 darabhoz): A tésztához:
A csokoládé díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A puha vajat tegyük egy tálba és a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a vanília kivonattal keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojásokat és keverjük el alaposan.
A lisztet vegyítsük el a keményítővel, a csipet sóval, és a sütőporral, majd szitáljuk a masszába és keverjük össze. A tészta masszát csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre.
A lehűlt és megdermedt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 5-6 mm vastagra, majd kisméretű hold vagy kifli kiszúróval szaggassuk ki és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe ahol 10-12 perc alatt megsülnek. Vegyük ki a megsült süteményt és a tepsin hagyjuk kihűlni.
Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, töltsük egy zacskóba, majd csücskét kivágva díszítsük vele a sütemények tetejét.
Ha a csokoládé megszilárdult, az omlós vaníliás holdakat pléh dobozba tesszük ahol 2 hétig biztosan eltartható.
Tipp / megjegyzés:
Csokoládé helyett/ mellett, vaníliás porcukorral is megszórhatjuk őket.