Oreo kekszes, fehér csokoládés mascarponés krémes
Hozzávalók:A piskótához
A krémhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd az étolajat.
Végül beleforgatjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
A kakaós masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőbe tesszük és 15 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla és hagyjuk kihűlni.
A másik piskótával is így járunk el.
Lehet egyben is sütni a két lapot,de akkor miután kihűlt vágjuk ketté.
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük.Sűrűre főzzük majd kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk.
Egy keveset félreteszünk belőle a díszítéshez.
A kekszeket aprító gépben összetörjük, majd a krémhez keverjük.
Az egyik tésztalapot a tálcára helyezzük, rákenjük a kekszes krémet majd befedjük a másik lappal.
A csokoládét a vajjal és az étolajjal mikróban felolvasztjuk,majd simára keverjük. (ezt a műveletet vízgőz felett is elvégezhetjük)
A csokimázat a sütemény tetejére csurgatjuk, elsimítjuk, hogy mindenhol szép egyenletes legyen a bevonat.
Hagyjuk megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd hűtőbe tesszük legalább egy jó órára.
A bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni, nem fog megrepedni a máz a tetején.
A félre tett fehér krémből kis habrózsákat nyomunk a szeletek tetejére. Ízlés szerint cukorgyönggyel vagy csokiforgáccsal is díszíthetjük.