Óriás keksz

Óriás keksz

Óriás keksz

Hozzávalók:

15-18 db kekszhez

  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 7 dkg barna cukor
  • 7 dkg kristálycukor
  • 1 nagy tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 kk. vanília kivonat (elhagyható)
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 5 dkg pró szemű zabpehely

Az ízesítéshez:

  • 5 dkg aszalt gyümölcs (nálam most aszalt sárgabarack)
  • 5 dkg apróra vágott étcsokoládé (vagy csokoládé csepp)
  • 3-4 ek. durvára vágott vagy darált dió
  • 3-4 ek. kókuszpehely vagy kókuszreszelék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukrokkal. Majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát és alaposan elkeverjük.
A szódabikarbónával, sütőporral és sóval elkevert lisztet is hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk.

A végén beleforgatjuk a zabpelyhet, az apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat, a csokoládét, a diót és a kókuszt is. Elkeverjük. Ne ijedjünk meg, jó sűrű masszát kapunk majd.

A masszából, sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távol 2,5-3 cm-es golyókat rakunk a tésztamasszából, melyet nedves kézzel óvatosan kicsit ellapogatunk. (Nem kell nagyon, hiszen sütés közben terülni fognak.) Egy tepsire maximum 5-6 kekszet tegyünk a tepsi méretétől függően.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Pár percig a tepsin hagyjuk hűlni, majd rácsra szedve teljesen kihűtjük. Pléh dobozban sokáig eltartható.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére