Óriás keksz
Hozzávalók:15-18 db kekszhez
Az ízesítéshez:
|
|
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukrokkal. Majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliát és alaposan elkeverjük.
A szódabikarbónával, sütőporral és sóval elkevert lisztet is hozzáadjuk és alaposan összedolgozzuk.
A végén beleforgatjuk a zabpelyhet, az apróra vágott aszalt gyümölcs darabokat, a csokoládét, a diót és a kókuszt is. Elkeverjük. Ne ijedjünk meg, jó sűrű masszát kapunk majd.
A masszából, sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távol 2,5-3 cm-es golyókat rakunk a tésztamasszából, melyet nedves kézzel óvatosan kicsit ellapogatunk. (Nem kell nagyon, hiszen sütés közben terülni fognak.) Egy tepsire maximum 5-6 kekszet tegyünk a tepsi méretétől függően.
180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Pár percig a tepsin hagyjuk hűlni, majd rácsra szedve teljesen kihűtjük. Pléh dobozban sokáig eltartható.