Főoldal / Desszertek / Oroszkrém fagylalt

Oroszkrém fagylalt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oroszkrém fagylalt

Oroszkrém fagylalt

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dl tejszín
  • 4-5 ek. cukor vagy ennek megfelelő édesítő
  • ½ rúd vanília
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukrozott narancs és citrom kockák
  • (ha nincs használhatunk mazsolát helyettük)
  • rum
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A citrom és narancskockákat rumba áztatjuk.(használhatunk mazsolát is ezek hiányában)

A vanília rudat felhasítjuk, a magjait a lábosba öntött tejhez kaparjuk, majd beletesszük a kettévágott vaníliát is.
Felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a kihűlt vaníliás tejjel vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett krémesre főzzük.

A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt (fontos hogy hideg legyen!) citromos-vaníliás krémmel.

Fagylaltgépbe tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett narancs és citromkockákat (vagy mazsolát).

A fagylaltgépben a kívánt állag eléréséig hűtjük,majd dobozba a fagyasztóba tesszük a tetejét szeletelt mandulával megszórjuk.

Fagylaltgép nélkül is elkészíthetjük, ebben az esetben egy nagyobb tálban tegyük a fagyasztóba és kb.30percenként keverjük át egy habverővel, a kívánt állag eléréséig.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Oroszkrém fagylalt 4.67/5 (33 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére