Oroszkrém fagylalt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A citrom és narancskockákat rumba áztatjuk.(használhatunk mazsolát is ezek hiányában)
A vanília rudat felhasítjuk, a magjait a lábosba öntött tejhez kaparjuk, majd beletesszük a kettévágott vaníliát is.
Felforraljuk, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a kihűlt vaníliás tejjel vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett krémesre főzzük.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd összekeverjük a kihűlt (fontos hogy hideg legyen!) citromos-vaníliás krémmel.
Fagylaltgépbe tesszük, hozzáadjuk a lecsepegtetett narancs és citromkockákat (vagy mazsolát).
A fagylaltgépben a kívánt állag eléréséig hűtjük,majd dobozba a fagyasztóba tesszük a tetejét szeletelt mandulával megszórjuk.
Fagylaltgép nélkül is elkészíthetjük, ebben az esetben egy nagyobb tálban tegyük a fagyasztóba és kb.30percenként keverjük át egy habverővel, a kívánt állag eléréséig.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.