Főoldal / Kelt tészták / Ostoros kalács Erzsike konyhájából

Ostoros kalács Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ostoros kalács Erzsike konyhájából

Ostoros kalács Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 3 ek. olaj
  • 6 dkg cukor
  • 4 dl langyos tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mk. só

A töltelékhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 ek. kakaópor

A tetejére:

  • 1 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztához valókat egy tálban jól bedagasztjuk. (az élesztőt csak bele kell morzsolni, nem kell felfuttatni) Meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: jól kikavarjuk a margarint a cukorral, bele a kakaóport is.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, és 2 egyforma részre osztjuk, majd mind a kettő cipót 3-3 részre vágjuk.
Az első 3 darabot egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és megkenjük kakaós krémmel. (A krémet is 2 részre kell elosztani, majd azt is 3-3 részre.) Az első 3 tekercset úgy feltekerjük, mint a bejglit. Ezután hármasfonással FONOTT KALÁCSOT hajtogatunk belőle. Ebből a mennyiségből 2 kalácsunk lesz, melyeket kikent, magas falú tepsibe teszünk, tetejüket felvert tojással kenjük meg.

Úgy 20×30 cm tepsit használjunk, mert akkor jó, ha a kalács a tepsi falához ér (mert így csak felfelé növekedhet). 10 perc pihenés után közepes lánggal 35-40 percig sütjük.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére