Őszi almás-diós sütemény
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A puha margarint a vaníliás cukorral és a cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet is, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A diót a liszttel, a sütőporral és a fahéjjal elvegyítjük, majd apránként a masszába forgatjuk. Belekeverjük a megpucolt majd kockákra vágott almát, a durvára vágott diót és a mazsolát is. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk. (ez a mennyiség 1 db 20×25 cm-es formához vagy 2 kisebb püspökkenyér formához elegendő)
170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés 160fok) 50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e, majd a sütőből kivéve 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd egy tálra borítjuk.
A cukormáz hozzávalóit egy tálkában kikeverjük, és a sütemény tetejére csurgatjuk
Ízlés szerint dióval és mazsolával díszítjük.