Őszi szelet
Hozzávalók:
Töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét 6 deka cukorral keményre felverjük.
A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal és a kakaóporral habosra kikeverjük.
A csokis masszába óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. (vigyázva, hogy a fehérjehab ne törjön össze)
34x32cm-es sütőpapiros tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült e)
Amikor kisült és kihűlt a tészta két lapra vágjuk.
A krémhez a tejszínt a cukorral felverjük, és a puha gesztenyemasszához keverjük. Az aszalt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és a krémbe keverjük.
Ezzel a krémmel megkenjük az alsó lapot, majd ráhelyezzük a tetejét.
A csokoládékat (külön-külön) gőz felett felolvasztjuk, és a felső lapra márványosan rásimítjuk.
Finom sütemény, vendégvárónak is ajánlom.