Őszibarackos chiapuding
Hozzávalók:(2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz)
A karamellizált őszibarackhoz:
|
|
Elkészítés:
Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel, és turmixoljuk össze.
A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát, és keverjük simára. Adjuk hozzá a chia magot, és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze. Osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (v. egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg.
A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt, karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.