Őszibarackos hússzeletek
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hússzeletek mindkét felét sózni, majd ízlés szerint fűszerezni.
Egy tepsit kikenni vajjal, majd egymásmellé helyezni a befűszerezett hússzeleteket. Minden hússzeletre rátenni egy felezett őszibarackbefőttet.
A pároláshoz aláönteni a befőtt levéből és egy keveset a borból. Lefedve előmelegített sütőbe tenni, majd puhára párolni.
Ezután levenni a fóliát és leönteni a felesleges párolólevet. (egy kevés lé maradjon csak alatta)
A barackok tetejét megszórni reszelt sajttal, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.
A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe önteni, majd felforralni. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverni egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz önteni. Kevergetve kicsit besűríteni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a hússzeletek mellé köretként párolt rizst kínálni és a besűrített szafttal meglocsolni.