Őszibarackos pite Maja konyhájából
Hozzávalók:A bögre: 250ml)
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük.
Majd ketté osztjuk, és az egyiket, lisztezett deszkán a pite forma méretére kinyújtjuk úgy, hogy az oldalát is fedje. A kinyújtott tésztát a sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
A barackokat meg mossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd a fél barackokat 3 részre vágjuk. Egy lábosba tesszük, megszórjuk 4 ek. cukorral, kis őrölt fahéjjal, és addig főzzük míg a leve el nem fő.
A tölteléket a piteformában lévő tésztára simítjuk. Kinyújtjuk a második lapot, majd befedjük vele a pitét. A maradék tésztával ízlés szerint díszíthetjük a tetejét.
Egy villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Almával is elkészíthetjük.
Beküldő: Maja