Főoldal / Desszertek / Őszibarackos pite Maja konyhájából

Őszibarackos pite Maja konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Őszibarackos pite Maja konyhájából

Őszibarackos pite Maja konyhájából

Hozzávalók:

A bögre: 250ml)

  • 1,5 bögre liszt
  • 20 dkg puha margarin
  • 1/4 bögre cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

A töltelékhez:

  • 1 kg őszibarack
  • 4 ek. cukor
  • csipetnyi fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél órát a hűtőben pihentetjük.

Majd ketté osztjuk, és az egyiket, lisztezett deszkán a pite forma méretére kinyújtjuk úgy, hogy az oldalát is fedje. A kinyújtott tésztát a sütőpapírral bélelt formába simítjuk.

A barackokat meg mossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd a fél barackokat 3 részre vágjuk. Egy lábosba tesszük, megszórjuk 4 ek. cukorral, kis őrölt fahéjjal, és addig főzzük míg a leve el nem fő.

A tölteléket a piteformában lévő tésztára simítjuk. Kinyújtjuk a második lapot, majd befedjük vele a pitét. A maradék tésztával ízlés szerint díszíthetjük a tetejét.

Egy villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Almával is elkészíthetjük.

Beküldő: Maja

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére