Osztriga Rockefeller
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy serpenyőben vajat olvasztok, rárakom a bacont, megsütöm, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, zsemlemorzsát, az apróra vágott mogyoróhagymát és a fokhagymát, spenótlevelet.
Locsolok rá tejszínt, felforralom. Az osztrigát kiveszem a héjából, félreteszem.
A kagylóhéjba kanalazok a mártásból, ráhelyezem a kagylóhúst, mellé a kagylókat, szórok rá a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és 200 fokra előforrósított sütőben 5 percig sütöm
Tálaláskor a tányérra teszem a mártást és az osztrigát.
Vajas pirítóssal fogyasztom, pezsgőt iszom hozzá.
Tipp / megjegyzés:
Ez csak egy kóstoló, normál adaghoz több osztriga kell.