Főoldal / Levesek / Öthagymás leves

Öthagymás leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Öthagymás leves

Öthagymás leves

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 4 db chili paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 2 l víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nigen

Elkészítés:

A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével.Ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem, belevágom a chilit.

Amikor a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet forralok rajta, és már kész is, lehet tálalni.

Tálaláskor petrezselyemmel, és medvehagymával díszítem.

Tipp / megjegyzés:
Ebben a levesben tobzódnak az ízek.Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidling kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére