Öthagymás leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével.Ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, ízlés szerint fűszerezem, belevágom a chilit.
Amikor a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet forralok rajta, és már kész is, lehet tálalni.
Tálaláskor petrezselyemmel, és medvehagymával díszítem.
Tipp / megjegyzés:
Ebben a levesben tobzódnak az ízek.Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidling kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.