Őzgerincben sült csirkemellfilé sült burgonyával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A filéket felkockázzuk.
Egy őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, beolajozzuk, és a baconnel kirakjuk, úgy hogy lelógjanak az oldalán, és takarják kissé egymást.
Egy tálba tesszük a tejfölt a tojásokat, a csirke fűszert, és a sajt felét, összekeverjük. Ebbe forgatjuk a hús kockákat, és belemerjük a formába. Ráöntjük a maradék tejfölt, majd a baconnel betakarjuk, és ráhajtjuk a sütőpapírt.
160 fokra előmelegített sütőben, kb. 70 percig sütjük.
Egy pecsenyés tálra fordítjuk a papír segítségével, levesszük a formát és a papírt, és vissza tesszük, hogy a bacon szépen megpiruljon.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy olajozott tepsibe tesszük. Megszórjuk a fokhagyma sóval, és betesszük a sütőbe sülni.
A baconos csirkemellet a sült burgonyával tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Én az őzgerinc mellé tettem a tepsit, pont elfértek, és egyszerre sütöttem a húst, és a burgonyát.