Főoldal / Reggelik / Padlizsánkrém II

Padlizsánkrém II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Padlizsánkrém II

Padlizsánkrém II

Hozzávalók:

  • 3 közepes padlizsán
  • egy fej vöröshagyma
  • egy evőkanál csemege fűszerpaprika
  • só, bors
  • 15 dkg vaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A padlizsánokat mossuk meg, szurkáljuk meg hústűvel és úgy, ahogy vannak csomagoljuk őket egyesével alufóliába. Süssük 200 fokos sütőben, amíg meg nem puhulnak. Ha ez megtörtént vegyük ki őket a csomagolásból és süssük tovább, addig, amíg meg nem feketedik a száruk.

Amíg sül a padlizsán vágjuk fel a hagymát nagyon apróra, majd tegyük egy üvegtálba. Adjuk hozzá a puha vajat és a fűszerpaprikát.

Amikor megsült a padlizsán óvatosan (mert forró) kaparjuk ki a húsát egy deszkára és aprítsuk fel egy fakanállal, vagy bármivel, ami nem fém eszköz. Tegyük a tálba és keverjük jól össze a vajjal és hagymával. Fontos, hogy a vaj jól elolvadjon. Ekkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és már készen is van. Én jobban szeretem melegen fogyasztani, de hidegen is finom.

A diétázóknak puffasztott szelettel, akik nem diétáznak, pirítóssal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egyaránt lehet kiváló vendégváró- “mártogatós”, reggeli pirítóssal, vacsora puffasztott rizsszelettel de kipróbálhatjátok egy szelet sülthúsra kenve is. Egyszóval, ha unod a vajkrémet, felvágottal akkor próbáld ki a mi családi receptünket.
Egyre vigyázz, ne érj a megsült padlizsánhoz fémkéssel, mert keserű lesz!

Padlizsánkrém II 5.00/5 (1 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére