Padlizsánkrém II
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, szurkáljuk meg hústűvel és úgy, ahogy vannak csomagoljuk őket egyesével alufóliába. Süssük 200 fokos sütőben, amíg meg nem puhulnak. Ha ez megtörtént vegyük ki őket a csomagolásból és süssük tovább, addig, amíg meg nem feketedik a száruk.
Amíg sül a padlizsán vágjuk fel a hagymát nagyon apróra, majd tegyük egy üvegtálba. Adjuk hozzá a puha vajat és a fűszerpaprikát.
Amikor megsült a padlizsán óvatosan (mert forró) kaparjuk ki a húsát egy deszkára és aprítsuk fel egy fakanállal, vagy bármivel, ami nem fém eszköz. Tegyük a tálba és keverjük jól össze a vajjal és hagymával. Fontos, hogy a vaj jól elolvadjon. Ekkor sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és már készen is van. Én jobban szeretem melegen fogyasztani, de hidegen is finom.
A diétázóknak puffasztott szelettel, akik nem diétáznak, pirítóssal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egyaránt lehet kiváló vendégváró- “mártogatós”, reggeli pirítóssal, vacsora puffasztott rizsszelettel de kipróbálhatjátok egy szelet sülthúsra kenve is. Egyszóval, ha unod a vajkrémet, felvágottal akkor próbáld ki a mi családi receptünket.
Egyre vigyázz, ne érj a megsült padlizsánhoz fémkéssel, mert keserű lesz!