Padlizsános tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük,majd kis kockákra felvágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beletesszük a szeletelt póréhagymát.Amikor megpárolódott, hozzáadjuk a kockákra vágott padlizsánt, sózzuk, kevés vizet adunk hozzá, és ráöntjük a paradicsomszószt. Az olajbogyót és az apróra vágott fokhagymát, valamint a bazsalikomot is az előzőekhez adjuk, majd puhára főzzük.
A tésztát sós olajos forró vízben kifőzzük,leszűrjük.
A tésztát összekeverjük a megfőzött szósszal, majd még melegen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Finom könnyű laktató étel.
A padlizsános tészta parmezánnal, és friss bazsalikommal az igazi, de használhatunk másfajta sajtot, illetve szárított bazsalikomot is.