Paleo mogyoróhabos linzerszelet
Hozzávalók:A tésztához:
A lekváros réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A liszteket elvegyítjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a kókuszvajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot és a kókusztejet, majd simára dolgozzuk a tésztát. (Kicsit lágyabb tészta, mint a linzertészta, de megsülve nagyon jó állagú lesz.)
Egy kb. 25 x 15 méretű teflonos tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd nedves kézzel lesimítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt elősütjük. Ezután kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a habot. A tojásfehérjéket pici sóval elkezdjük felverni, amikor félkemény hozzáadjuk a nyírfacukrot, majd tovább verjük, de nem teljesen keményre. Ekkor keverjük hozzá a darált mogyorót. A nyírfacukor mennyiségét ízlés szerint lehet változtatni.
A kissé kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, rákenjüka habot és visszatesszük a sütőbe még kb. 20-25 percre, amíg a teteje szép aranysárgára nem sült.
A tepsiben kihűtjük, majd kockára vágva tálaljuk.
Kellemesen édes és jó ízű sütemény, nagyon finom, eteti magát, csak ajánlani tudom, próbáljátok ki