Paleo “Oreo” keksz
Hozzávalók:(kb. 18 db töltött kekszhez)
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A töltelékkel kezdjük. A lényeg, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, akkor szép simára lehet keverni. Ez igen kevés mennyiség, így egy kis habverőt használjunk, hogy simára keverjük a hozzávalókat, de ezt el lehet kézi mixerrel is végezni. Ha túl lágy lenne, akkor a hűtőbe kell tenni, mire a keksz kisül, addig megdermed és használható lesz töltésre.
A kekszhez egy tálban elvegyítjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban a többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és összegyúrjuk.
(Ha esetleg nem áll össze a tészta, egy pici vizet vagy kókusztejet lehet hozzá önteni, de nekem nagyon jó állagú, jól kezelhető volt a masszám.)
Folpackba csomagolva negyed órára a hűtőbe tesszük.
Szilikon lapon kinyújtjuk és kiszúrjuk a kekszeket, majd sütőpapíros tepsin 175 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt kekszeket 1-1 teáskanálnyi krémmel összetöltjük. Hűvös helyen, vagy hűtőszekrényben tároljuk. Ha hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt 20perccel vegyük ki belőle.
Frissen elég kemény, ropogós, de másnapra a krémtől megpuhul.