Főoldal / Levesek / Pálinkás hideg meggyleves

Pálinkás hideg meggyleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pálinkás hideg meggyleves

Pálinkás hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg meggy 
  • vaj
  • liszt
  • főzőtejszín
  • tej
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj rúd
  • szegfűszeg
  • Fütyülős mézes meggypálinka
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A meggyet kimagozom..

Egy edényben olvasztott vajhoz egy kevés lisztet keverek, majd a tűzhelyről levéve öntök hozzá tejszínt, jól elkeverem, hogy csomómentes legyen. Beleteszem a meggyet, a cukrot, vaníliás cukrot, a szegfűszeget s fahéjat, s kb. 5 percig főzöm, kevés tejet keverve hozzá. A tűzhelyről levéve, hagyom kihűlni, majd beteszem a hűtőbe.

Mikor jól lehűlt, belekevertem a lehűtött pálinkát, s tányérba mertem.

Persze, aki nem szeretne alkoholos ételt enni, különösen ilyen melegben, az nyugodtan hagyja ki a pálinkát, bár úgy nem lesz olyan finom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére