Palóc gulyás vajgaluskával
Hozzávalók:
Vajgaluska hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk, fűszerezzük, és fokhagymával ízesítjük. Felöntjük egy pici vízzel és fedő alatt pároljuk. A vizet mindig kis adagokban pótoljuk.
Beletesszük a babérlevelet is, és ha a hús félig megpuhult a felkockázott fehér és sárgarépát. Kicsit később a darabolt zöldbabot és a krumplit is beletesszük. (Ha konzerv babot vagy fagyasztottat használunk azt később tegyük bele, mert hamar kész van.)
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. A vajgaluska hozzávalóit elkeverjük, és a főzés vége felé a levesbe szaggatjuk. Aki úgy szereti, az habarja be a végén. (Én nem szoktam tejföllel behabarni, hanem mindenki a tányérjába tesz annyi tejfölt és ecetet, ahogy szereti).
Nagyon tartalmas leves, friss bagett sült hozzá, és mindenki degeszre ette magát.
Tipp / megjegyzés:
Ha jól tudom, az igazi palócgulyás ürühúsból készül, hát az nekem momentán nem volt, így maradt a marha.