Palócleves III
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A hagymát finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a zsiradékban, rádobjuk a húst, és erős tűzön néhány percig pirítjuk-pörköljük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, ízesítjük sóval, borssal és mérsékelt tűzön, fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. (pörköltet készítünk)
Megtisztítjuk a zöldségeket, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra, a burgonyát apró kockákra, a répaféléket vékony karikákra vágjuk, és az egészet 1,2 liter enyhén sós, a babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. (használhatunk fagyasztott zöldbabot is hozzá)
Ha a zöldségek megfőttek hozzáadjuk a pörköltet.
A lisztet a tejföllel simára elkeverjük, 1 merőkanál főzőlével hígítjuk, majd a leveshez öntjük. A levest ízlés szerint utána sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, mérsékelt tűzön 4-5 percig forraljuk. A kaprot megmossuk, finomra vágjuk, és beleforgatjuk a levesbe.
A palócleves mellé tejfölt kínálunk.
Jó étvágyat kívánok!