Palócleves Tündi konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra felvágott hagymát. Majd rá szórjuk a fűszerpaprikát és beletesszük a megmosott, felkockázott húst. Összekeverjük és addig keverjük- főzzük, míg a hús saját levet nem ereszt. Utána még egy kis vizet öntünk hozzá.
Amikor már a hús félig megpuhult beletesszük a kockára vágott burgonyát, a sárgarépát, a fehérrépát, és a sárga hüvelyű zöldbabot. Utána még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje.
Ízesítjük. Beletesszük a babérlevelet, az ételízesítőt, a sót, az őrölt fekete borsot, az őrölt köményt, a fokhagymát és a kaprot. Addig főzzük, míg az összes hozzá való megpuhul.
Egy kis tálba beletesszük a tejfölt, és a forró levesből egy merőkanálnyi levet hozzáadunk., Jól összekeverjük, majd beleöntjük a levesbe és még egyet forralunk rajta és már kész is van a fenséges leves.