Panettone – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy fazékban a kókuszolajat, az édesítőt, a tejszínt és a mézet összemelegítjük, de csak addig, míg a kókuszolaj és az édesítő teljesen felolvad, majd félretesszük. A száraz hozzávalókat az aszalt gyümölcsök kivételével egy tálban elvegyítjük. Adjuk a folyékony hozzávalókhoz, majd alaposan keverjük el. Ilyenkor még nagyon folyós a massza, ahogy hűl, úgy fog összeállni.
Hagyjuk langyosra hűlni, ekkora már szilárdabb lesz a tészta. Egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat és fakanállal keverjük simára, majd keverjük bele az aszalt gyümölcsöket is.
A formát béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. ( ha a forma szilikonos vagy teflonos, akkor nincs rá szükség) Tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük kb 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült e. Ha kész, hagyjuk legalább langyosra hűlni a formában, majd óvatosan vegyük ki és rácson hűtsük ki teljesen.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom lett, van ugyan panettone formám, de, hogy hol, azt nem tudom, így egy kicsi fazékban sütöttem meg (16 cm átmérőjű és 14 cm magas), amit kibéleltem alul és az oldalát is sütőpapírral. Akár muffin formában is lehet mini panettonékat készíteni, persze rövidebb sütési idővel. Nagyon gazdag, tartalmas és finom sütemény, egy csésze kávéhoz vagy teához is tökéletes.