Pani Popo – kókuszos kalács
Hozzávalók:A kalácshoz:
A felöntéshez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felhabosodni. A mixer táljába öntjük, hozzáadjuk a kókusztejet, az olajat, a lisztet és a sót. Dagasztóhoroggal elkezdjük összedolgozni a tésztát. Szükség szerint adjunk még hozzá lisztet. (nekem kellett bele még egy kicsi) Szép hólyagosra dagasztjuk a tésztát, majd letakarva kétszeresére kelesztjük.
Elkészítjük a krémet, ami nagyon egyszerű, a kókuszkrémet egy kisebb fazékban feltesszük melegedni, hozzáadjuk a cukrot. Meg lehet kóstolni és ízlés szerint még adni hozzá. Egy kevés kókuszkrémet csomómentesre keverünk az étkezési keményítővel. Hozzáadjuk a felforrt kókuszkrémhez és pár percig kevergetve besűrítjük. Ilyenkor még folyós, de ahogy hűl, besűrűsödik. A legvégén a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadjuk.
A megkelt tésztát 10 darabra osztjuk. (de tetszés szerint lehet többre vagy kevesebbre is)
Egy lyukas közepű tortatálat megspriccelünk olajjal, minden tésztagombócot kinyújtunk kicsit, krémet teszünk a közepébe és becsomagoljuk. Egymás mellé rakosgatjuk őket.
Mindegyik tetejét megszórjuk pici barna cukorral. Duplájára kelesztjük, majd 180 fokos sütőbe tesszük.
Amikor már félig megsült rálocsoljuk a cukorral elkevert kókusztej felével, a másik felét 10 perc múlva öntjük rá, és készre sütjük.(kb. 35-40 perc alatt sül meg)
Langyosan és hidegen is finom.