Panna cotta csokoládé öntettel
Hozzávalók:A tejpudinghoz:
A csokoládéöntethez:
|
|
Elkészítés:
Félbevágjuk a vanília rudat, kikaparjuk a magjait majd a tejszínnel és a tejjel együtt lábosba tesszük, és közepes lángon felforraljuk.
A tejes főzet alatt elzárjuk a gázt,és hozzákeverjük a cukorral elkevert zselatint.
Addig keverjük, amíg a zselatin és a cukor feloldódik benne.
A vanília rudat kivesszük belőle, ne lepődjünk meg a főzet még elég folyós állagú.
Poharakba szedjük, hűtőbe téve 4-6óra alatt megdermed.
Ez idő alatt elkészítjük a csokoládé öntetet:
A cukrot és a csokoládét 3 dl vízzel, folyamatos keverés mellett lassú tűzön forraljuk, amíg egyneművé nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről.
A kakaóport átszitáljuk,hogy ne legyen csomós majd 0,3 dl vízzel elkeverjük, kanalanként a csokoládéöntethez adjuk, és folyamatos keverés mellett felforrósítjuk,majd takarékra vesszük.Fedő nélkül még5 percig főzzük, vigyázva hogy újra felforralnánk.
Finom szűrőn átszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
Fagylaltokhoz és különféle desszertekhez is illik ez a csokoládéöntet.
Melegen-hidegen egyaránt fogyasztható,hűtőben légmentes edényben egy hétig eláll.