Papagáj sütemény
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha margarinnal. Apránként hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A masszát 3 részre osztjuk.
Az elsőhöz hozzákeverjük a vaníliás pudingot. (lehet belereszelni egy kis citromhéjat, vagy pluszban vaníliát tenni bele)
A második adaghoz hozzátesszük a kakaót. A harmadikhoz pedig a puncsos-pudingot. (ebbe esetleg egy pici rum is mehet)
2 őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, majd belerétegezzük a masszákat. Alulra a vaníliás, erre a kakaós, felülre pedig a puncsos réteg kerül. Picit elsimítjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 30 percig sütjük.
A csokoládét az olajjal, vízgőz felett felolvasztjuk. Bevonjuk vele a formából kiborított, kihűlt sütemények tetejét.