Főoldal / Egytálételek / Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paprikás krumpli

Paprikáskrumpli

Hozzávalók:

  • 6-7 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg kolbász
  • 2 db virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1-2 tk pirospaprika
  • só, bors
  • vegeta
  • olaj vagy zsír
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, majd kockákra vágjuk.
A hagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk, egy lábosban 3-4 ek. olajon vagy kevés zsíron megdinszteljük.

Félrehúzzuk a lábast a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

A paradicsomot felnegyedeljük és beledobjuk a lábasba.
Félig lefedve, közepes tűzön addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.

Amikor a krumpli már majdnem kész, hozzáadjuk a serpenyőben kevés zsiradékon megpirított kolbász és virsli karikákat.

Paprikás krumpli 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére