Főoldal / Főzelékek / Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 1 liter (házi) paradicsomlé
  • 2-3 ek. sűrített paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 tk. házi ételízesítő (vagy vegamix)
  • őrölt kömény
  • cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, elvágjuk, a torzsákat kivesszük, a káposztát laskára vágjuk.
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, őrölt köménnyel, házi ételízesítővel fűszerezzük. Hozzáadjuk a megtisztított és egészben hagyott vöröshagymát majd roppanósra főzzük.

Amíg a káposzta fő, elkészítjük a rántást. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A tűzre visszatéve átkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a paradicsomlé felét.
Amikor a káposzta megpuhult az egész hagymát kivesszük belőle, nincs rá szükség a továbbiakban.

Hozzáadjuk a paradicsomos rántást. A maradék paradicsomléből apránként adagolunk még a főzelékhez, így beállítva a sűrűségét. Ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd összeforraljuk.

Sült hússal vagy fasírttal fogyasztjuk, de csak önmagában, friss kenyérrel is finom.

Mentés

Mentés

Mentés

Paradicsomos káposzta Marcsi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére