Főoldal / Desszertek / Pekándiós brownie

Pekándiós brownie

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pekándiós brownie

Pekándiós brownie

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsoki (70%-os)
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor (nálam eritrit)
  • 4 ek. liszt
  • pici sütőpor
  • 6 ek. kakaópor
  • 4 tojás

A tetejére:

  • 15 dkg pekándió
  • 3 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg szárított vörös áfonya
  • 5 dkg csoki chips
  • 2 mandarin reszelt héja
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokit apró darabokra tördeljük,majd egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat, a kakaóport, a lisztet, pici sütőport és robotgéppel összedolgozzuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, mindegyikkel elkeverjük.

A pekándió egy részét durvára vágjuk, és a masszába keverjük.
Egy sütőpapírt bevizezünk, összegyűrjük, kinyomkodjuk majd kibéleljük vele a tepsit. Vékonyan átkenjük vajjal.
(az én tepsim kb. 28×18 cm)
Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát, a tetejére szórjuk a pekándiót, a vörös áfonyát, a mandulát, a csoki chipset és a reszelt mandarin héjat.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és sütőtől függően 25-30 percig sütjük. (az eredeti Jamie recept 15 percet ír, de nekem akkor még folyós volt)

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Jól megy hozzá a vaníliafagyi, a tejszín, a creme fraiche is.

Tipp / megjegyzés:
Bármit lehet a tetejére tenni, sima diót, bármiféle aszalt gyümölcsöt, stb.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére