Főoldal / Levesek / Perzsa uborkás mentás joghurtleves hidegen

Perzsa uborkás mentás joghurtleves hidegen

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Perzsa uborkás mentás joghurtleves hidegen

Perzsa uborkás mentás joghurtleves hidegen

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt, főző tejszín, vagy tejföl
  • 3 db ecetes uborka
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • mazsola
  • dió
  • pisztácia
  • menta
  • kapor
  • petrezselyem
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 1 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Keverjük addig a joghurtot, míg lágy lesz. A hagymát, fokhagymát, diót, pisztácia, kaprot, petrezselymet, mentaleveleket apróra vágjuk, az ecetes uborkákat daraboljuk.

Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a joghurtot, öntsünk hozzá kevés tejszínt, vagy 2 kanál tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.

Keverjük jól össze, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára.

Fogyasztáskor díszítsük mentalevelekkel, egész dióval.

Tipp / megjegyzés:
Iráni tartózkodásunk alatt gyakran fogyasztottuk ezt a levest a nagy melegben.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére