Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A spárgák annyira zsengék, hogy nem hámozom meg még a fehéret sem. A végükből is épp, hogy levágok valamennyit, majd feldarabolom őket.
Az újhagymát felszeletelem, és a zöldjéből elteszek egy keveset a tálaláshoz. A fokhagymát és a snidling felét felaprítom. A krumplit meghámozom, megmosom, és kockára vágom.
Egy lábasban kevés vajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a krumplit, és felöntöm vízzel. Ízlés szerint fűszerezem.
Közben lereszelem a sajtot.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadom a felszeletelt spárgákat is. Mikor már minden puha, hozzáöntöm a tejszínt, és a pezsgőt. Kézi botmixerrel pürésítem, de úgy, hogy azért maradjanak benne zöldség darabok is. Beleszórom a lisztet és összeforralom.
A cipót egy serpenyőbe teszem, alá kevés olívaolajat locsolok. A levesből merek a cipóba, rászórom a reszelt sajtot, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Hőlégkeverésen 5 percig sütöm, majd átkapcsolok grill fokozatra (200 C fokra).10 perc után kiveszem, beleöntöm a pezsgőt, szórok még rá sajtot, újhagymát, és díszítem snidling szárakkal.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Bár még aranyárban mérik a spárgát, nem tudtam neki ellenállni.