Pikáns csirkeszárnyak vitamin salátával
Hozzávalók:
A páchoz:
A salátához:
|
|
Elkészítés:
A szárnyakat megtisztítjuk, 3 részre vágjuk. (Én a hegyes végét nem használom fel.)
A pác hozzávalóit összekeverjük és jól bedörzsöljük vele a húsokat. Egy éjszakára (de legalább pár órára) zárható edényben, hűtőbe tesszük. Néha megforgatjuk.
Sütés előtt megsózzuk, majd tepsibe tesszük a húsokat és előmelegített sütőben,lefedve kb. 35 percig sütjük. A végén levesszük a fedőt róla, és ropogósra sütjük.
A salátát tányérra halmozzuk, meglocsoljuk az olíva olajjal és a balzsamecettel.
Rátesszük a húsokat, paradicsommal és feta sajttal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Könnyű és finom étel, ebédre, vacsorára is ajánlom.