Pikáns édes-savanyú káposztaleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt. Rátesszük az apróra vágott hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a káposztát, a sárgarépát és pár perc alatt átpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a babérlevelet és puhára pároljuk. A vizet többször ellenőrizzük és pótoljuk ha szükséges.
Amikor a répa és a káposzta már félpuha, adjuk hozzá a zellerszárat is. (ennek rövidebb a főzési ideje)
Ha megpuhult, szükség szerint sózzuk és borsozzuk még. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a kolbászt, majd felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk és összeforraljuk. (A citromlevet és a mézet is ízlés szerint adagoljuk.) Ha kész, vegyük ki belőle a babérlevelet.
Tálaláskor kínáljunk hozzá citromlevet, kókusztejfölt vagy totukrémet.