Pilóta keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pilóta keksz

Pilóta keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg finom kukoricaliszt
  • 10 dkg porcukor (nálam eritrit)
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 rúd vanília

A töltelékhez:

  • 3 ek. mogyorókrém (Nutella)
  • 5 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A liszteket elvegyítjük az édesítővel és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd az olvasztott vajjal összegyúrjuk.

Elfelezzük a tésztát és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Majd mindkettőt folpackba csomagolva, hűtőben pihentetjük kb. fél órát. (Akár előző nap este elkészíthetjük a tésztát)

A tésztákat lisztezett deszkán 5-6 mm magasra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd kihűtjük. Felverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet és a kihűlt csokis vajat. A krémet fél órára hűtőbe tesszük. (a krémet is elkészíthetjük előre)

A kihűlt kekszeket párosával összetöltjük a krémmel.

Csak annyit érdemes tölteni, ami frissen elfogy, vagy ami marad (bár ezt kétlem) a hűtőben kell tárolni a krém miatt. Töltetlenül dobozban sokáig eláll.

Készítsétek el, nagyon egyszerű és nagyon finom:)

Pilóta keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére