Pilóta keksz
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A liszteket elvegyítjük az édesítővel és a vaníliarúd kikapart magjaival, majd az olvasztott vajjal összegyúrjuk.
Elfelezzük a tésztát és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Majd mindkettőt folpackba csomagolva, hűtőben pihentetjük kb. fél órát. (Akár előző nap este elkészíthetjük a tésztát)
A tésztákat lisztezett deszkán 5-6 mm magasra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd kihűtjük. Felverjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet és a kihűlt csokis vajat. A krémet fél órára hűtőbe tesszük. (a krémet is elkészíthetjük előre)
A kihűlt kekszeket párosával összetöltjük a krémmel.
Csak annyit érdemes tölteni, ami frissen elfogy, vagy ami marad (bár ezt kétlem) a hűtőben kell tárolni a krém miatt. Töltetlenül dobozban sokáig eláll.
Készítsétek el, nagyon egyszerű és nagyon finom:)