Pincepörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát vékonyabb darabokra felszeleteljük. Felhevített lábosban kiolvasztjuk, majd a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Beletesszük a kockára vágott húst, a felszeletelt gombát és kevergetve jól átsütjük. Addig amíg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a piros aranyat, a marhahúsleves kockát, majd ízlés szerint fűszerezzük és megsózzuk.
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk és az előbbiekhez adjuk. Fedő alatt sütjük, és az időközben az elpárolgott vizet pótoljuk.
Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk, hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá)ráöntjük a vörösbort, és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.
Savanyúsággal kínáljuk.