Pirított káposztás leveles pogácsa
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.
Amíg a tészta kel, lereszeljük a káposztát és kevés vajon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk a káposzta felével, majd a leveles tésztához hasonlóan hajtogatjuk. Fél órát letakarva kelesztjük.
Újra kinyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk a káposzta másik felével és újra hajtogatjuk. Letakarva ismét fél órát kelesztjük.
Ezután kb. 1-1,5 cm magasra nyújtjik és pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, kellő távolságot hagyva közöttük. A tetejüket felvert tojással lekenjük óvatosan, hogy ne csurogjon le az oldalára. 20 percig pihentetjük, addig bemelegedik a sütő.
Légkeveréses sütőben 190 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Nem lett mindegyik ilyen szép, sok szétcsúszott, de isteni finom lett, és gyorsan elfogyott.