Pirohy
Hozzávalók:
Töltelék:
Tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük, megpucoljuk és vajjal pürésítjük, majd hagyjuk kihűlni. Belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a sajtkrémet és az apróra vágott snidlinget, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tészta állaga könnyen gyúrható legyen!
A tésztát 2mm vastagságúra nyújtjuk, óvatosan lisztezve, mert ha túl lisztes lesz nem fog összetapadni.
Ezután köröket szaggatunk belőle.
A körök közepére egy-egy púpos kávéskanál tölteléket halmozunk, majd félbehajtjuk a tésztát, és a széleit ujjal majd villával összenyomkodjuk.
Ha nem ragad eléggé a széleit összehajtás előtt ujjal megvizezzük.
Lisztezett tálcára helyezzük a kész tésztabatyukat, vigyázva hogy ne érjenek egymáshoz.
A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben lepirítjuk.
Egy fazékban sós vizet melegítünk,majd a lobogó vízbe 5-10 derelyét teszünk, melyeket addig főzünk, míg fel nem úsznak a felszínre. Leszűrjük,a kisült szalonnára tesszük és elkeverjük vele.
Tejföllel tálaljuk.