Főoldal / Desszertek / Piros diós szelet

Piros diós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piros diós szelet

Piros diós szelet

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 25 deka cukor
  • 4 egész tojás
  • 20 deka olvasztott ráma margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 deci tej
  • 10 deka darált piros dió

A krémhez:

  • 20 deka porcukor
  • 20 deka margarin
  • 5 deka darált dió
  • ízlés szerint rum

A tetejére:

  • 2 deci tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral, és az olvasztott margarinnal habosra kikeverem. Hozzáadom a tejet, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd és sütőpapiros tepsibe simítom (24×22 cm), és 170 fokon megsütöm.

A porcukrot a margarinnal, a darált dióval és a rummal krémmé keverem.

A meghűlt tésztát két lapba vágom, és a diókrémmel megtöltöm.

A  tejszínt felverem bevonom vele a sütemény tetejét, majd dióbéllel díszítem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére