Piskóta korongos kocka
Hozzávalók:A tészta hozzávalói:
A krém hozzávalói:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem.
A tojások sárgáját, a liszt és sütőpor kivételével a többi hozzávalóval habosra kikeverem.
A két masszát óvatosan összekeverem, hogy a hab ne essen össze.
Hozzáadom a sütőporos lisztet, és sütőpapiros sütőlapra simítom. 170 fokon megsütöm. Amikor kihűlt ketté vágom.
A tejfölt citrommal és cukorral összekeverem.
A lapzselatint 2 kanál langyos vízben feloldom, és a tejfölhöz keverem.Egy negyed órát hidegre teszem.
A tejszínt keményre felverem, és a már kicsit megdermedt tejföllel összekeverem.
Egy lapot megkenek krémmel, erre a krémre kerülnek a piskóta korongok, majd még krémet teszek rá. befedem a másik lappal, és erre is is krém kerül.
A csokoládét a margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom, és a sütemény tetejét díszítem vele.