Főoldal / Desszertek / Piskóta tekercs

Piskóta tekercs

Piskóta tekercs

Piskóta tekercs

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 6 csapott ek. porcukor
  • 5 púpozott kanál liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A sütőpapír segítségével, még melegen feltekerjük.

Mikor kihűlt kitekerjük,leszedjük róla a sütőpapírt, megkenjük lekvárral, és ismét feltekerjük.

A tetejét porcukorral megintjük, de ízlés szerint akár csokimázat is készíthetünk rá.

Tipp / megjegyzés:
A tölteléket mi választjuk meg lehet, gesztenye, puding, mogyoró vagy csoki krém, ki mit szeret.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére