Főoldal / Desszertek / Piskóta tekercs

Piskóta tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Piskóta tekercs

Piskóta tekercs

Hozzávalók:

  • 6 egész tojás
  • 6 csapott ek. porcukor
  • 5 púpozott kanál liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások felvert kemény habját.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A sütőpapír segítségével, még melegen feltekerjük.

Mikor kihűlt kitekerjük,leszedjük róla a sütőpapírt, megkenjük lekvárral, és ismét feltekerjük.

A tetejét porcukorral megintjük, de ízlés szerint akár csokimázat is készíthetünk rá.

Tipp / megjegyzés:
A tölteléket mi választjuk meg lehet, gesztenye, puding, mogyoró vagy csoki krém, ki mit szeret.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére