Piskótarolád másként
Hozzávalók:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük 4 deka cukorral. A maradék cukrot és a vizet a sárgájához adjuk és habosra kikeverjük.
Majd beleforgatjuk a tojás felvert habját, és a sütőporos lisztet. A masszát sütőpapiros sütőlapra kenjük, de kihagyunk belőle kb. 3 kanálra valót amibe belekeverjük a kakaóport.
Sütőpapírból kis zacskót készítünk, beletöltjük a kakaós masszát és a már sütőpapíron lévő piskótára tetszés szerinti mintákat készítünk belőle.
170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kisült még melegen lisztezett sütőpapírra fordítjuk. Ekkor lehúzzuk róla a sütőpapírt és megkenjük sárgabarack lekvárral.
Sütőpapír segítségével feltekerjük és abban hagyjuk kihűlni.
Porcukorral megkenve, szeletekre vágva kínáljuk.