Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Pisztáciás linzer

Pisztáciás linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pisztáciás linzer

Pisztáciás linzer

Hozzávalók:

  • 40 dkg tönköly liszt világos
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg pisztácia-durvára vágva
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve

Az összeállításhoz:

  • áfonya lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, a durvára vágott pisztáciát, és a reszelt citrom héjat.
A tojás sárgájával és a citrom levével összeállítjuk a tésztát. Kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A tésztát, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és egy teli, egy lyukas kiszúróval váltakozva kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.  Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, lekvárral összeragasztjuk.

Pléh dobozban napokig eláll.

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére