Pizza ihlette csirkemell, tejszínes burgonyával
Hozzávalók:
A tejszínes burgonyához:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk (kb. 8 szelet jön ki belőle), sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon hirtelen fehéredésig sütjük mindkét oldalát.
A hússzeleteket hőálló edénybe vagy tepsibe egymás mellé helyezzük, tetejüket megkenjük kevés pizza-krémmel, majd 1-1 szelet baconszalonnát vagy sonkát teszünk rájuk.
A paradicsomot és a lila-hagymát szeletekre vágjuk és felváltva a szalonnára tesszük,
(egy szelet paradicsom egy szelet hagyma – paradicsom ? hagyma)
Oreganoval meghintjük a tetejét, majd alufóliával lefedve 180fokos sütőbe tesszük 15-20percre.
Ez idő letelte után levesszük róla az alufóliát, megszórjuk a reszelt sajttal,és további 10-percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon/megpiruljon rajta.
Tálalhatjuk salátával, krumplipürével, én most tepsis tejszínes krumplit készítettem mellé.
A krumplit megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk vagy gyaluljuk.
Hőálló edénybe leteszünk, 1 sor krumplit sózzuk, majd megöntözzük az alábbi öntettel
Főzőtejszín sóval, borssal elkeverve (esetleg ételízesítővel).
Majd egy újabb sor krumpli következik,és ezt így folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.
Alufóliával lefedve addig sütjük, amíg a burgonya megpuhul.