Pizzás pogácsa – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A tojásokat egy habverővel vagy villával felverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk. Beletesszük még a zúzott fokhagymát, a citromlevet és a paradicsompürét is, és kicsit gyúrunk rajta, hogy az alapanyagok elvegyüljenek egymással. (Ha nem eszel paradicsomot, akkor vizet tegyél bele helyette.) Majd hozzáadjuk az olvasztott zsírt,és összegyúrjuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt. (Ha szoktál sajtot enni, tehetsz még bele 3-4 dekányi reszelt kemény sajtot is.)
A nyújtólapra kevés mandulalisztet szórunk, rátesszük a masszát, megszórjuk kevés liszttel és 1cm vastagra nyújtjuk. Kicsi pogácsaszaggatóval pogácsákat szúrunk ki a tésztából. (Nyújthatod két sütőpapír között is, akkor nem kell plusz liszt a nyújtáshoz.)
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tipp / megjegyzés:
Nekem 25 darab kisebb pogácsa jött ki ebből a mennyiségből, kolbász helyett tehetsz bele mást is, akár maradék sült, főtt húst apróra vágva.
Szerintem szilveszterre is tökéletes ez a pizzás pogácsa, csak annyit tudok mondani erről, hogy nagyon finom, mindhárom gyerekemnek ízlett, szokás szerint elették előlem.