Főoldal / Befőzés / Pizzaszósz

Pizzaszósz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pizzaszósz

Pizzaszósz

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 1 kg kápia paprika
  • 3 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 db alma
  • 1/2 zeller
  • 1 csokor bazsalikom
  • kevés oreganó
  • 1 kanál szárított petrezselyem
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kanál olíva olaj
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 kanál almaecet
  • 1 kanál cukor
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 1 mokkáskanál borkén
  • 1 kávéskanál nátrium benzoát
  • (ha kisebb mennyiséget készítünk, a tartósítók elhagyhatók, mert hűtőben hosszú ideig tárolható)
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kápia paprikát sütőben 20 perc alatt megsütjük, letakarjuk, majd mikor kihűlt, meghámozzuk.

A hagymát apróra vágjuk, vagy felkarikázzuk, a fokhagymát felszeljük, vagy fokhagymanyomóval szétzúzzuk. A zellert hasábokra, vagy kockákra vágjuk. A paradicsomot apróra daraboljuk. Az almát meghámozzuk, szintén apróra daraboljuk.

Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Köményt szórunk hozzá, megsózzuk, majd mikor a kömény is kicsit pirult, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, az oreganót, a petrezselymet, és a zellert. Megborsozzuk, és mikor felforrt, jöhet hozzá a meghámozott sült paprika, cukor, és az ecet is. Kis idő múltán az almát is hozzátesszük, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Beletesszük a friss bazsalikomot, és botmixerrel összeturmixoljuk.

Tisztára mosott, kifőzött üvegekbe adagoljuk. Ha tartósítani szeretnénk, a mixelés előtt adjuk hozzá a nátrium benzoátot, és kevés borként is.

Mentés

Mentés

Pizzaszósz 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére