Polenta-puliszka
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sós vizet felforraljuk egy kanál kukoricadarával vagy liszttel, hogy ne legyen csomós.
Ezután hozzákeverjük a többi darát vagy lisztet lassú tűzön melegítve sűrű kását készítünk belőle. Vigyázzunk arra, hogy nehogy odaégjen.
Belekeverjük a vajat és kivajazott vagy nedves tálba, esetleg tepsibe öntjük, hogy megdermedjen.
Tetszés szerint szeleteljük, vagy kiszúró formával kiszaggatjuk.
Ha pirítanánk, azt olaj nélküli serpenyőben tegyük.
(Oldalanként kb 2 percig)
Tipp / megjegyzés:
Még dermedés előtt is tálalható, kásaként.
Így pörköltekhez, szaftos ételekhez, ragukhoz jobban passzol.
Rétegezve, töltve is szinte bármilyen variációban készíthető!
Dermedés után, sütés nélkül vagy sütve egyaránt illik bármilyen főétel mellé.
Sütőben is süthető illetve pirítható.