Pompás szelet Eta módra
Hozzávalók:A lapokhoz:
A krémhez:
A tetejére(ízlés szerint):
|
|
Elkészítés:
A lapok hozzávalóiból két lapot sütünk az alábbiak szerint:
A tojások sárgáit, a porcukrot és a vizet habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a diót, majd lazán beleforgatjuk a fehérjék keményre felvert habját.
2 db 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát eloszlatjuk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben kb 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Mikor langyosra hűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt.
A krémhez kikeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, a cukrot és a tej felét csomómentesre. A tej másik felét felforraljuk, majd beleöntjük a lisztes masszát és kevergetve sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük.
A vajat alaposan kihabosítjuk csipet sóval, majd a kihűlt krémhez adagoljuk és alaposan összekeverjük. Majd a cukrokat, a mikróban felolvasztott csokit is hozzáadjuk és alaposan eldolgozzuk.
Az egyik diós lapot rátesszük egy tálcára, megkenjük a dzsem felével, rákenjük a krémnek majdnem felét, kitesszük a tetejét piskótával, majd erre jön még egy adag krém, majd ráfordítjuk a másik diós lapot, a dzsemes felével lefelé.
A maradék krémet a tetejére simítjuk.
Ízlés szerint díszítjük, mondjuk vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vagy csokoládé reszelékkel.