Póréhagyma krémleves kurkumával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, kicsit összefonnyasztom.
Fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Hozzáadom a bort és a tejszínt.
Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából egy keveset, a többit leturmixolom.
Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.
Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem.
Pirított kenyérkockákkal is tálalható.