Pöttyös diós szelet
Hozzávalók:
A lekenéshez:
A dió töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, három egyforma részre osztom.
Az elsőt kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. A tésztát som lejvárral lekenem.
A másik tésztából rudakat sodrok, amit hosszába a tésztára teszek, nem túl közel egymáshoz.
Amikor ezzel megvagyok, elkészítem a tölteléket.
A tojás fehérjét kemény habbá verem a citrommal, és a fele cukorral. Majd összekeverem a dióval és a maradék cukorral.
Ráteszem a rudakra, és egyenletesen elsimítom.
Erre teszem a harmadik tésztát, amit szintén kinyújtottam.
A tetejét kicsit megszurkálom, hogy a gőz kitudjon jönni a tésztából.
180fokon megsütöm.
A tetejére gőz felett csokit olvasztok, amibe teszek egy kevés margarint és étolajat. A kihűlt tésztára simítom.
Nagyon finom sütemény. Mákkal is elkészíthető.