Főoldal / Desszertek / Pöttyös diós szelet

Pöttyös diós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pöttyös diós szelet

Pöttyös diós szelet

Hozzávalók:

  • 40 deka liszt
  • 15 deka margarin
  • 15 deka cukor
  • 4 tojás sárgája
  • fél cs. sütőpor
  • 1-2 kanál tej

A lekenéshez:

  • ízlés szerinti lekvár

A dió töltelékhez:

  • 25 deka darált dió
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 15 deka porcukor
  • 4 tojás fehérje

A tetejére:

  • 15 deka csokoládé
  • 1 ek olaj
  • 1 ek margarin

 

Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, három egyforma részre osztom.

Az elsőt kinyújtom és sütőpapiros sütőlapra teszem. A tésztát som lejvárral lekenem.

A másik tésztából rudakat sodrok, amit hosszába a tésztára teszek, nem túl közel egymáshoz.
Amikor ezzel megvagyok, elkészítem a tölteléket.

A tojás fehérjét kemény habbá verem a citrommal, és a fele cukorral. Majd összekeverem a dióval és a maradék cukorral.

Ráteszem a rudakra, és egyenletesen elsimítom.

Erre teszem a harmadik tésztát, amit szintén kinyújtottam.

A tetejét kicsit megszurkálom, hogy a gőz kitudjon jönni a tésztából.
180fokon megsütöm.

A tetejére gőz felett csokit olvasztok, amibe teszek egy kevés margarint és étolajat. A kihűlt tésztára simítom.

Nagyon finom sütemény. Mákkal is elkészíthető.

Pöttyös diós szelet 4.00/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére