Pudingkocka
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A csokimázhoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 30cm x 33cm)
A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, .Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet és az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk.
Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük őket.
Elkészítjük a krémet: A tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot. Félre tesszük hűlni.
A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.
Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre rátesszük a második lapot, amit a kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot.
Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.